FAQ

Hur går en fotografering till?

Det är olika beroende på vad det är för typ av fotografering ni vill göra och vad vi kommit överens om. Generellt kan man säga att vi går runt i vackra miljöer och stannar till då och då för att ta bilder. Vi pratar med er, hittar på tokigheter och ber er göra sådant som får er att slappna av och se naturliga ut framför kameran. Vi arbetar framförallt med befintligt ljus och fotar helst utomhus så länge vädret tillåter. För "inomhusbilder" kan vi vara hemma hos er eller annan valfri plats om ni vill, men självklart har vi även tillgång till en professionell fotostudio.

Hur bokar vi och när betalar vi?

När vi kommit överens om en dag och tid så får ni en faktura för fotograferingsavgiften à 900 kr, när den är betald är er bokning klar. Efter fotograferingen när ni valt ut de bilder ni vill ha så får ni en faktura på resterande belopp och så snart den är betald påbörjar vi redigeringen och leveransen av era valda bilder.
Betalning sker via Swish 123-567 84 61 eller till bankgiro 397–5703 (vi tar inte emot kontanter).

Vad ska man ha på sig?

Ta på er sådant som ni tycker om och känner er bekväma i, men undvik helst starka färger, mönster och tryck. Är ni flera som ska var med på bild är det bäst om färgerna harmoniserar med varandra.

Redigerar ni alla bilder?

Ja, alla bilder som levereras får en lättare redigering där vitbalans, ljus, kontrast, skärpa, ev brus och färgmättnad justeras. Ibland beskär vi bilderna om vi tycker att det förbättrar kompositionen, stärker uttrycket och förhöjer kvalitén.
OBS! Detta är inte att förväxlas med retuschering som är en helt annan typ av redigering, se nedan!

Retuscherar ni bilderna?

Ja, om det finns önskemål från er att ta bort tex en sårskorpa på benet, en finne i ansiktet eller få vitare tänder på några av era bilder, då gör vi det utan extra kostnad. Däremot om ni vill släta ut rynkor, byta hårfärg, få en avancerad skönhetsretusch (sk beauty retouch) eller om det är väldigt många bilder som ska retuschas, då kostar det lite extra. Retusch är en tilläggstjänst, kontakta oss för prisförslag .

När och hur får vi bilderna?

Inom en till två veckor efter porträttfotograferingen lägger vi upp era oredigerade bilder i ett webbgalleri, där ni kan välja ut de bilder ni vill ha. När ni har gjort ert urval och meddelat oss, redigerar vi bilderna och därefter levereras de via ert personliga webbgalleri.

Om det är dåligt väder vid utomhusfoto?

Regn är vackert och behöver inte vara en nackdel. Men om ljuset inte är på vår sida, eller vid mycket dåligt väder försöker vi hitta en annan dag (gäller ej vid bröllopsfotografering) eller om ni vill så fotar vi på valfri plats inomhus eller i vår fotostudio.

Vad händer om någon blir sjuk?

Vid sjukdom och när någon börjar känna sig sjuk bokar vi om till en annan dag när alla är friska och krya (gäller både er och oss). Fria ombokningar ingår!

Har vi någon allmän ånger- eller returrätt? Öppet köp?

När det gäller specialbeställda fotoprodukter eller tjänster, det vill säga varor som tillverkats eller tjänster som producerats speciellt för dig: NEJ. Den i övrigt lagstadgade ånger-/returrätten gäller EJ för specialbeställda varor och tjänster och vi tillämpar inte öppet köp.


Har ni fler frågor?