FAQ

Fotograferar ni bröllop endast i Västerås?

Visst är det så att de flesta bröllop vi fotograferar sker i Västerås och Västmanland, med omnejd. Men vi är tillgängliga som bröllopsfotografer i hela Mälardalen som bland annat innefattar Västerås, Örebro, Eskilstuna, Enköping och Uppsala. Men vi begränsar oss inte till Mellansverige utan fotar mer än gärna bröllop runt om i HELA Sverige! :)

Hur länge har ni fotograferat bröllop?

Våra första bröllop fotograferade vi 2009 och vi har fotograferat bröllop kontinuerligt sedan dess, hittills har det blivit en bit över 100+ bröllop - vi bokar endast ett begränsat antal per högsäsong (maj - september)!

Hur vet vi att ni är rätt bröllopsfotograf för oss?

Först och främst ska ni tycka om vår bildstil, så titta igenom vår portfolio med bröllopsbilder först, sedan om ni fortfarande känner er osäkra träffar vi er gärna för ett förutsättningslöst bröllopsmöte på ett café eller digitalt online. Efter mötet blir det lättare för er att bestämma om vi är rätt bröllopsfotograf för er.

Vad händer om vi måste byta bröllopsdatum?

Det är inga problem, när ni bokat oss har ni fria ombokningar, förutsatt att vi är tillgängliga det nya bröllopsdatumet.
OBS! Om ni bokat oss 3 - 5 timmar så kan ombokning ske tidigast 6 månader innan det nya datumet. Om ni bokat oss färre än 3 timmar så kan ni tidigast boka om 3 månader innan det nya datumet.

Vad händer om ni blir sjuka?

Risken att vi båda skulle bli sjuka samtidigt och ni skulle stå helt utan fotograf är ju minimal. Men om det ändå skulle hända så ordnar vi en ersättare, vi har tillgång till ett stort nätverk av yrkesverksamma bröllopsfotografer.

Vad gör vi om det regnar när vi ska fotograferas?

Vid regn (eller snöfall beroende på del av året) så kan vi ändå genomföra fotograferingen utomhus, då handlar det mest om att "skydda" era kläder och frisyrer (tex med bröllopsparaplyer som vi har med oss). Vid kraftigare regn är det bra med tak över huvudet och en lösning kan vara att fotografera inne i festlokalen, kyrkan eller annat tillgänglig ställe under tak/skydd. Men en sådan plan B kommer vi överens om vid planeringsmötet så alla vet på förhand vad som gäller.

Vi vill göra en preliminärbokning, går det?

Tyvärr inte, bokningen blir gällande när bokningsavgiften betald OCH avtalet är signerat. Genom åren har vi provat olika varianter men kommit fram till att detta är bäst för alla inblandade parter.

När behöver vi boka er?

Bokningen bör ske så snart som möjligt, detta pga att lördagar under högsäsongen maj – augusti ofta bokas långt i förväg, ibland över ett år i förväg! Ni reserverar ert datum genom att betala en bokningsavgift motsvarande 25% av bröllopspaketpriset, denna avgift betalas ej tillbaka vid avbokning (oavsett anledning) - dock ingår fria ombokningar med förutsättning att vi är tillgängliga det nya datumet.
OBS! Vårt minsta bröllopspaket "First Quarter" går tidigast att boka 5 månader innan det tänkta bröllopsdatumet.

Hur bokar vi er?

När ni kontaktat oss och vi bekräftat att vi är tillgängliga på ert bröllopsdatum, så får ni ett fotoavtal och så snart det är signerat samt bokningsavgiften är betald är ert bröllopsdatum bokat.

När ska vi betala?

Vid bokning av en bröllopsfotografering betalar ni en bokningsavgift, vilket garanterar att datumet är ert. Denna summa återbetalas ej vid avbokning. Resten av kostnaden betalas senast 14 dagar innan bröllopet.

Redigerar ni alla bilder?

Ja, alla bilder som levereras får en lättare redigering där vitbalans, ljus, kontrast, skärpa, ev brus och färgmättnad justeras. Ibland beskär vi bilderna om vi tycker att det förbättrar kompositionen, stärker uttrycket och förhöjer kvalitén.
OBS! Detta är inte att förväxlas med retuschering som är en helt annan typ av redigering, se nedan!

Retuscherar ni bilderna?

Ja, om det finns önskemål från er att ta bort tex en sårskorpa på benet, en finne i ansiktet eller få vitare tänder på några av era bilder, då gör vi det utan extra kostnad. Däremot om ni vill släta ut rynkor, byta hårfärg, få en avancerad skönhetsretusch (sk beauty retouch) eller om det är väldigt många bilder som ska retuschas, då kostar det lite extra. Retusch är en tilläggstjänst, kontakta oss för prisförslag.

När får vi våra bröllopsbilder?

Vi levererar bilderna 4-6 veckor efter fotograferingen men under högsäsongen maj t.o.m september kan ibland leveranstiden vara något längre (upp till 10 veckor), detta gäller även beställda bröllopsalbum och förstoringar. Vi är mycket noga med efterarbetet och redigerar alla bilderna manuellt en i taget för att kunna leverera allt i toppkvalitet.


Har ni fler frågor?